27 July 2013

Jauh

Assalamualaikum. Dah Ramadan yang ke 19 ya. Sedih pula rasa sebab tinggal lagi beberapa hari je nak Ramadan. Sunyi dengan suara-suara daripada surau, sunyi daripada bunyi mercun, sunyi daripada suasana puasa. Tapi, In Sha Allah, tahun depan kita bersua muka lagi dengan Ramadan.

Eh, eh, entri Ai bukan mengenai Ramadan. Itu cuma pembuka kata je. Hiii~

Tengok tajuk tu macam kena dengan Ramadan ya. Tapi lari jauh sikit daripada Ramadan. Ai pun tak pasti orang lain, punya perasaan yang sama macam Ai atau Ai seorang je yang rasa macam ni.

Jauh. Jauh yang Ai maksudkan ialah situasi Ai. Ada dua situasi yang akan Ai jauhkan diri tambahan lagi, kaum setentang dengan Ai yakni, LELAKI.

Heee~ 

Situasi 1 :
Ai suka kat seseorang ni, tapi Ai taknak dia tahu, kemudian, Ai akan jauhkan diri Ai daripada dia dengan buat diri Ai sombong. Sombong sangat. Sombong daripada segi percakapan, layanan, jelingan mata dan segalanya. Sampaikan orang tu rasa Ai taknak kawan dengan dia. TAPI, Ai juga akan sombong kalau Ai tak suka orang tu. Susahkan =.="

Situasi 2
Ai jauhkan diri secara automatik bila sang Lelaki dah ada orang yang suka atau milik orang. Bukan apa, Ai cuba untuk elakkan diri Ai daripada terluka atau buatkan pihak perempuan terluka andai kata sang Lelaki terlebih mesra dengan Ai. Mungkin ada yang akan terasa tapi baiklah bersedia lebih awal. Bukan apa, cik Hati kadang-kadang tidak kira orang dan tempat. Itu yang kena jaga baik-baik

Jadi, anda anda anda yang baca ni, rasa-rasa kita ada persamaan ke? Haaaaa~

0 pembaca:

Post a Comment